pilates en latin fit

Kom lekker bewegen en opladen

yin yoga, mindfullness, yang yoga

pilates

Een heerlijke manier om fit te worden en te blijven. Met pilates versterk je de kern of het krachtcentrum van het lichaam.  Je verlengt je ruggengraat, bouwt spierkracht op en vergroot het lichaamsbewustzijn. Door het toepassen van de zes basisprincipes leer je je lichaam steeds beter kennen en word je daarnaast sterker en leniger. De wervelkolom is namelijk de spil van het lichaam, de poort tussen de hersenen en het lichaam. Afwijkingen, stress en blokkades kunnen een grote impact hebben op de verbinding tussen de hersenen en het lichaam. Een sterk en getraind spier corset rondom de wervelkolom kan helpen om leed te voorkomen of te verhelpen. Raadpleeg bij twijfel altijd je regulier en holistisch arts. 

De oefeningen zijn bedoeld om je lichaam te helpen veerkracht te verbeteren, inspanning en ontspanning beter te leren onderscheiden en bewust toe te passen. Daarnaast ondersteunt de muziek tijdens de les het uitvoeren van de oefeningen, zodat het leuk blijft en je meer plezier krijgt of houdt in bewegen. Ziekte, ongemak en blessures zijn niet altijd te voorkomen, maar wel een signaal van het lichaam dat er ergens een onbalans is. Hoe meer inzicht je in je eigen lichaam krijgt, hoe meer controle en invloed je kunt uitoefenen en hoe meer, bewegen een plezier wordt!

LATIN FIT

Nog een heerlijke manier om fit te worden en te blijven. Latin fit is een complete work-out voor het hele lichaam. In deze les hebben we de wereld van dans en fitness samengevoegd tot een lekkere work-out. Is de sportschool niet per sé je ‘ding’, maar wil je wel graag aan je conditie en gezondheid werken? Dan is deze intensieve maar vooral leuke manier om aan je conditie, kracht en energie te werken met een vleugje Latin in een lekker tempo, echt iets voor jou.

De danspassen zijn eenvoudig uit te voeren, dus je hoeft zeker geen volleerd danser te zijn om mee te kunnen doen. Door middel van de lessen verbeter je je coördinatie evenals je motoriek. Daarnaast wordt je lichaam sterker en leniger. De Latin work-out versterkt ook je gewrichten, waardoor je minder kans hebt op blessures. Hierdoor zul je meer vertrouwen in je lichaam krijgen.

Tijdens de lessen komen diverse dansstijlen aan bod die ergens een connectie hebben met Latijns-Amerika. Van Samba, Rumba tot Tango en alles ertussenin. Ook de muziek is gevarieerd en draagt bij aan het resultaat. Door de fijne Latin ritmes heb je niet eens door dat je aan het sporten bent. In een ontspannen setting draag je op een positieve manier bij aan je gezondheid en je welbevinden. Wil jij ook op een leuke manier werken aan je conditie en fitheid? Schrijf je dan nu in voor een proefles. Uit je hoofd in je lijf!